Veel gestelde vragen en downloads

Vanuit de praktijk weten we welke vragen vaak voorkomen en welke oplossingen wij vaak bieden. Hiervoor hebben wij voor u een overzicht gemaakt en die vindt u hieronder:

 1. Verkeerde pincode ?!
  Pincode is niet correct?
  U heeft uw jaarlijkse pincode voor het gebruik van UNIT4 Multivers of Multivers Extended ontvangen en bij invoeren blijkt dat de pincode fout is. Ook als u de pincode volledig juist heeft ingevoerd kan de software die melding geven. Het is van belang dat u begrijpt dat de software een controle uitvoert van de ingevoerde pincode op basis van de door u ingevoerde overige licentiegegevens zoals bedrijfsnaam en adres! Als er een verschil is tussen wat u invoert in de verschillende velden en wat er in de brief staat dan geeft Multivers de foutmelding.

  Van belang voor een juiste werking en het voorkomen van de foutmelding:

  • Lees de pincode brief goed door
  • Vul in Multivers in ieder gevraagd veld de identieke tekst zoals die op de pincodebrief staat ingevuld.
  • De identieke tekst betekend dat u letterlijk alle tekens overneemt zoals punt, komma, hoofdletters maar ook spaties
  • Ieder veld betekend dus ook de velden “Naam”, “Adres”, “Postcode” en “Plaats”
  • Fouten in de brief, bijvoorbeeld in de adresgegevens neemt u toch letterlijk over
  • Staat de plaats in hoofdletters op de pincodebrief dan vult u in Multivers de plaats ook in geschreven in hoofdletters
 2. SEPA: Over op IBAN

  SEPA ! Wat is het precies? Wat houdt het in voor consumenten en bedrijven en welke gevolgen heeft het voor administratieve processen en applicaties bijvoorbeeld. Wij hebben een aantal zaken voor u op een rijtje gezet.

  Wat is SEPA? SEPA staat voor Single Euro Payments Area en betekent zoveel als dat er in Europa een gezamelijke betaalmarkt komt, waarbinnen op dezelfde wijze betalingen verricht kunnen worden. De SEPA zone bestaat uit alle landen binnen de EU, aangevuld met Noorwegen, IJsland en Liechtenstein (die wel lid zijn van de Europese Economische Ruimte), Zwitserland en Monaco. Er is dus straks geen verschil meer tussen een binnenlandse betaling en een betaling binnen de SEPA zone. Om deze gezamenlijke betaalmarkt mogelijk te maken zijn nieuwe standaarden voor rekeningnummers, overschrijvingen, incasso’s en betaalpassen ontwikkeld die voor alle deelnemende landen gelijk zijn.

  De wijzigingen in een notedop
  De meest in het oogspringende wijziging is de wijziging van het rekeningnummer. De huidige Nederlandse rekeningnummers zullen gaan verdwijnen en in plaats daarvoor zullen IBAN (International Bank Account Number) nummers komen.U bent al door uw bank geinformeerd wat uw IBAN nummer is.

  1 februari 2014 is de deadline
  Per 1 februari 2014 moeten alle deelnemende landen over zijn op SEPA. Dit betekent dat u voor het maken van overboekingen per bank u niet meer gebruik kunt maken van het vertrouwde 9 cijferige bankrekeningnummer!

  Gevolgen voor uw bedrijf
  De gevolgen van SEPA zijn voor iedere organisatie anders. Wat voor iedere organisatie in ieder geval gaat veranderen is dat uw eigen rekeningnummer gaat veranderen naar een IBAN nummer. Dus overal waar u nu uw rekeningnummer communiceert zult u dit moeten aanpassen. Denk hierbij aan factuurlayouts, briefpapier, uw website, etc. En omdat ook de rekeningnummers van uw klanten en leveranciers veranderen betekent dit dat u deze zult moeten omzetten in bijvoorbeeld uw betaalproducten en software applicaties.

  Gevolg voor UNIT4 Multivers software
  De software UNIT4 Multivers zal  worden aangepast om van de nieuwe mogelijkheden van SEPA gebruik te kunnen maken. Dit betekent de aanpassing voor het betaal- en incassoformaat, maar ook kijken wij naar een manier om de overstap en de conversie van de rekeningnummers van uw klanten en leveranciers zo eenvoudig mogelijk te maken. UNIT4 heeft de komende maanden gepland om deze wijzigingen in de software door te voeren. Alle bestaande functionaliteit zal in ieder geval tot 1 februari 2014 blijven functioneren.

  Ik werk met UNIT4Multivers Ik werk met Multivers Extended

  Voorlichtingscampagne Over op Iban
  De Nederlandsche Bank (DNB) een voorlichtingscampagne genaamd ‘Over op IBAN’ gestart om consumenten en het bedrijfsleven in te lichten ter voorbereiding op de invoering van SEPA. Op de speciaal ontwikkelde website www.overopiban.nl vindt u meer informatie omtrent de invoering van SEPA.

  Handige links
  De volgende websites raden wij u zeker aan eens te bezoeken voor meer informatie:

 3. Jaarafsluiting UNIT 4 Multivers
  Voor u het weet is een jaar al weer voorbij! We hopen dat u een zakelijk en persoonlijk goed en gezond jaar heeft meegemaakt en wensen u dat voor het komende jaar toe. In UNIT 4 Multivers moet u voor de jaarafsluiting en de opening van het nieuwe boekjaar nog een aantal zaken doen. Hoewel het onderwerp jaarafsluiting is hoeft u zeker niet tot het einde van het jaar te wachten voor u iets kan doen in de software. De jaarafsluiting kunt u voor het einde van het jaar al voorbereiden.

  BELANGRIJK: Voorkom problemen met BTW instellingen a.g.v. Jaarwisseling!!
  Door onoplettendheid is het mogelijk dat uw BTW instellingen, die u voor de BTW wijziging per 1 oktober 2012 heeft ingevoerd, verwijderd zijn. Dit staat niet beschreven in de standaard handleiding die u hieronder kunt downloaden. Voor dat u met de jaarafsluiting begint moet u het volgende document lezen, voor download klik hier.

  Hieronder staan de links naar de handleidingen die horen bij de verschillende versies van UNIT 4 Multivers.

  Handleidingen downloaden

  • Jaarafsluiting UNIT4 Multivers versie 8.1 en hoger downloaden, klik hier
  • Jaarafsluiting UNIT4 Multivers versie 8.0 downloaden, klik hier
  • Jaarafsluiting UNIT4 Multivers versie 7.5 downloaden, klik hier
  • Jaarafsluiting UNIT4 Multivers versie 7.4 downloaden, klik hier
  • Jaarafsluiting UNIT4 Multivers versie 7.3 downloaden, klik hier
  • Jaarafsluiting UNIT4 Multivers versie 7.2 downloaden, klik hier
  • Jaarafsluiting UNIT4 Multivers versie 7.1 downloaden, klik hier
  • Jaarafsluiting UNIT4 Multivers versie 7.0 downloaden, klik hier
  • Jaarafsluiting UNIT4 Multivers versie 6.x downloaden, klik hier


  Extra hulp bij jaarafsluiting

  Wilt u graag begeleiding bij de jaarafsluiting en gerelateerde onderwerpen maak dan een afspraak met één van onze consultants voor een consult bij u op locatie of online waarbij wij uw pc overnemen. Stuur uw verzoek en wij nemen direct contact met u op.

  Form Title

  Form description

  • 9 + 46 =

 4. Jaarafsluiting Multivers Extended
  Voor u het weet is een jaar al weer voorbij! We hopen dat u een zakelijk en persoonlijk goed en gezond jaar heeft meegemaakt en wensen u dat voor het komende jaar toe. In Multivers Extended moet u voor de jaarafsluiting en de opening van het nieuwe boekjaar nog een aantal zaken doen. Hoewel het onderwerp jaarafsluiting is hoeft u zeker niet tot het einde van het jaar te wachten voor u iets kan doen in de software. De jaarafsluiting kunt u voor het einde van het jaar al voorbereiden.

  Hieronder staan de links naar de handleidingen die horen bij de verschillende versies van Multivers Extended.

  Handleidingen downloaden

  • Jaarafsluiting Multivers Extended versie 3.9 & 4.0 downloaden, klik hier
  • Jaarafsluiting Multivers Extended versie 3.8 downloaden, klik hier
  • Jaarafsluiting Multivers Extended versie 3.5 downloaden, klik hier
  • Jaarafsluiting Multivers Extended versie 3.4 downloaden, klik hier
  • Jaarafsluiting Multivers Extended versie 3.0 en 3.1 downloaden, klik hier


  Extra hulp bij jaarafsluiting

  Wilt u graag begeleiding bij de jaarafsluiting en gerelateerde onderwerpen maak dan een afspraak met één van onze consultants voor een consult bij u op locatie of online waarbij wij uw pc overnemen. Stuur uw verzoek en wij nemen direct contact met u op.

  Form Title

  Form description

  • 9 + 46 =

Oplossingen  Het Bercon Team Klanten over ons